Lázár: legyen érdemes a kistelepüléseken élni!

vidék lóval szánt

A kormány célja elérni, hogy a kistelepüléseken érdemes legyen élni – jelentette ki Lázár János pénteken Ambrózfalván.

Ehhez a fiatalok számára garantálni kell a megélhetés biztonságát, a gyermekeknek és az időseknek pedig a megfelelő ellátást – mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az ötszáz lakosú Csongrád megyei településen rendezett lakossági fórumon mintegy félszáz ember előtt.
Az Alföldnek ebben a szegletében magas a nyugdíjasok száma, és közülük sokan egyedül élnek, ezért a településeken – lehetőség szerint összefogva – jó minőségű, hatékony idősgondozó rendszert kell kialakítani – hangsúlyozta Lázár János.
Egy-egy falu sorsát a születő gyerekek száma határozza meg, ez dönti el, milyen lesz helyben az óvoda vagy az iskola. Ezért kell az államnak minden adópolitikai eszközzel kedvezni azoknak, akik gyereket nevelnek – fogalmazott.
Lázár János 2014 legfontosabb eredményének azt tartja, hogy az év elejétől az alacsony keresetűek is – a járulékból levonva – igénybe vehetik a gyermekek után járó adókedvezményt. Az esztendő második fontos lépése a gyed extra, amely lehetővé teszi, hogy a szülő a gyerek egyéves kora után vissza tudjon menni dolgozni és megkapja a támogatást is – tette hozzá.
A politikus a rendezvényen átadta Perleczki Béláné polgármesternek Orbán Viktor miniszterelnök bizonyságlevelét arról, hogy az állam átvállalta a község 5,055 millió forintnyi adósságát.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>