Látványberuházások zajlanak!?

Megvalósítható fejlesztéseket, térítésmentes bölcsődei ellátást és az állami kézbe vett fővárosi intézmények visszaszerzését ígérte Horváth Csaba az MSZP budapesti küldöttértekezletén.

Megvalósítható fejlesztéseket, térítésmentes bölcsődei ellátást és az állami kézbe vett fővárosi intézmények visszaszerzését ígérte Horváth Csaba az MSZP budapesti küldöttértekezletén.

A szocialista párt alelnökét, fővárosi frakcióvezetőjét az MSZP elnöksége két héttel ezelőtt már támogatta abban, hogy főpolgármester-jelölt legyen, az utolsó szót azonban a küldöttértekezlet mondja ki.
Horváth Csaba a zárt ülést megelőző felszólalásában elmondta: célja, hogy Budapest újra a szabadság és a demokrácia városa legyen.
A fővárosnak ma nincs önálló vezetése, mindent az Orbán-kormány irányít – jelentette ki, hozzátéve: a Tarlós István vezette “bábkormánnyal” szemben az MSZP-s többségű fővárosi önkormányzat egyenrangú partnere lesz a következő – meggyőződése szerint baloldali – kormánynak.
Azt ígérte, ha győznek, visszaszerzik az ebben a ciklusban államosított kórházakat és iskolákat, nem hagyják beépíteni a Városligetet, és megtervezett, reális fejlesztéseket hajtanak végre a választásokra időzített látványberuházások helyett.
Az MSZP térítésmentessé tenné bölcsődei ellátást, és ha szükséges, üres fővárosi ingatlanokat adna át a kerületeknek a férőhelyhiány kezelésére. Támogatást adnának a díjhátralékosoknak, bérlakásrendszert hoznának létre és új programot indítanának panellakások felújítására – sorolta. Céljaik között említette, hogy a fővárosi igazgatásban és az önkormányzati tulajdonú cégekben is minél több női vezető legyen.
Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke azt mondta: az elmúlt három évet hanyatlás jellemezte, Budapest politikai csatatérré, a fideszes városvezetés és a szintén fideszes irányítású kerületek lobbiérdekei közötti harc terepévé vált.
A közép-európai térség nagyvárosai, mint Bécs és Prága, elhúztak Budapest mellett, amely ma már “Felcsúttal és Debrecennel versenyez” a fővárosi címért – fogalmazott.
A politikus azt mondta, a szocialisták másik utat, változást ajánlanak, hogy Budapest modern, szolidáris és biztonságos város legyen, és ehhez keresnek szövetségeseket.
A küldöttértekezlet várhatóan estébe nyúló ülésén a főpolgármester-jelölt véglegesítése mellett döntenek a szocialisták fővárosi önkormányzati listájáról, és szó lesz a kampányfelkészülésről is.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>