KÖZVILÁGÍTÁS ENERGIATAKARÉKOS ÁTALAKÍTÁSA SZAMOSANGYALOSON

strukturalis

Panyola Község Önkormányzata 149,47 millió forint európai uniós támogatást nyert ” Panyola Község Önkormányzata épületenergetikai fejlesztése” címmel a Széchenyi 2020 program keretében.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósult meg.
A projekt alapja volt, hogy az Európai Parlament és a Tanács megfogalmazta RED irányelvét. Panyola Község Önkormányzata korában is szerette volna megvalósítani Épületenergetikai korszerűsítéseket, de ennek akadályát képezte a pénzügyi háttér hiánya.
Panyola Község Önkormányzata a kitűzött célok megvalósítása érdekében a projekthez 149 472 649,- Ft 100%-os európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek hatékony felhasználásával a település Önkormányzatának tulajdonában lévő épületeket hőszigetelték, valamint a nyílászárók cseréje történt meg. A projektidőszak alatt jelentősen javult az intézmény az épület energetikai mutatói, ennek köszönhetően jelentősen csökken a felhasznált fosszilis energiahordozók mennyisége, ezzel együtt az önkormányzat működési költsége is.
A projekt így hozzájárul az Európai Parlament és a Tanács megfogalmazta RED irányelvének céljaihoz, mely alapja, hogy hazánkban 2020-ra a megújuló energiaforrások részaránya elérje a legalább 13%-os mutatót.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>