Közösen fejleszt a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola

Közösen fejleszt a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola

Angol nyelvű tananyagokat fejlesztett több mint 70 millió forintos pályázati forrásból közösen a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola.

A projekt keretében 5-5 angol nyelvű tananyag készült, amelyek hamarosan elérhetőek lesznek elektronikus formában a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára.
A „Team Academy” (vállalkozók iskolája) ötlete Finnországból, a Jyväskylä University of Applied Sciences-ről származik. A hagyományos oktatással ellentétben a képzés innovatív lehetőséget biztosít az üzleti területen tanuló, felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára. A “Team Academy” alapelve, hogy a gyakorlaton keresztül lehet a leghatékonyabban és a legeredményesebben megszerezni minden ismeretet, ami az üzleti élethez kapcsolódik. A hallgatók tanulmányaik megkezdésekor üzleti vállalkozást indítanak, amely alapításának, fenntartásának valamennyi feladatát maguknak kell megoldaniuk. Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara nyerte el annak lehetőségét, hogy saját „Team Acedemy”-t indíthasson 2-szer 20 fős csoporttal. A hallgatók 7 féléves gyakorlati képzés során a szakjuknak megfelelő diploma mellett egy nemzetközileg is elismert finn üzleti BBA (Bachelor of Business Administration) diplomát is szereznek.

A Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara mindig is kiemelt figyelmet fordított a minőségi oktatásra, annak folyamatos fejlesztésére. A projekt fő célja a Debreceni Egyetem és a JAMK University of Applied Sciences között megkötött kettős diplomás képzésről szóló megállapodásban részt vevő mesterszakokhoz kapcsolódó angol nyelvű e-learning tananyag-fejlesztés volt, amelyek beépülhetnek a képzésbe, felhasználhatók az Erasmus hallgatói oktatásban, emellett a kifejlesztett tananyagok ingyenesen, online elérhetőek nemcsak a Debreceni Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Főiskolán, hanem más felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára is.

A projekt keretében elkészült az 5-5 angol nyelvű tananyag, amelyek E-learning hozzáférhetősége a hallgatók számára is hamarosan biztosított lesz. Emellett megvalósult a képzők képzése is, valamint az E-learning alkalmazási képzés, a digitális írástudás fejlesztése és a szaknyelvi továbbképzés is.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>