Közel egymilliárdos logisztikai fejlesztés Mándokon

logisztika raktar

A záhonyi Transit Speed Kft. közel egymilliárd forint értékű logisztikai fejlesztést hajtott végre mándoki telephelyén, európai uniós támogatással – közölte a cég kedden az MTI-vel.

Kállainé Szeles Bernadett, a Transit Group Logisztikai Központ Cégcsoporthoz tartozó társaság főkönyvelője elmondta: a csaknem 980 millió forint összegű beruházáshoz a Záhonyi Gazdaságfejlesztési Övezetben működő vállalkozás közel 490 millió forint összegű uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.
A projekt részeként több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű acélvázas raktárat építettek, amely részben hőszigetelt, és rakodórámpa kapcsolódik hozzá. Emellett bővítették a telephely széles és normál nyomtávolságú vasúti iparvágányát. A raktár egyik oldalán a FÁK-országokban használatos két széles, míg a másikon két normál vágány épült, amely természetesen kapcsolódik a közforgalmú MÁV-hálózathoz.
A logisztikai szolgáltatás bővítéséhez 14 korszerű rakodógépet vásároltak és állítottak munkába, így a korábbiaktól nagyobb mennyiségű áru átrakására van lehetőség.
A beruházással a kft. 40 vagonnyi áru egy időben történő fogadására és tárolására növelte kapacitását. Az új raktár por- és fagymentes része  a cég várakozásai szerint versenyelőnyt biztosít számára a térségben működő többi vállalkozással szemben.
A főkönyvelő tájékoztatása szerint az 1990-ben alakult Transit Speed Kft. áruátrakással, raktározással csomagolással és szállítmányozással foglalkozik a magyar-ukrán határ záhonyi térségében. Jelenleg 27 dolgozójuk van.
A cég a múlt évben 1 milliárd 384 millió forint nettó árbevételt ért el. Az idén az európai uniós támogatású fejlesztésnek is köszönhetően több mint 10 százalékos forgalomnövekedésre számítanak – mondta Kállainé Szeles Bernadett.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>