Koscsóné Kolkopf Judit

1089_kepviselotestulet

Zárt ajtók mögött szavazott a képviselő-testület a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék – nyugdíjazás miatt- megüresedett vezetői székének betöltéséről. A testület a három beérkezett pályázat közül a Családtámogatási Iroda vezetőjének koncepcióját találta a legmegfelelőbbnek. Koscsóné Kolkopf Juditot többek között arról kérdezte a www.jozsefvaros.hu, milyen kihívások várnak rá az intézmény élén. Az intézményvezető kiemelte: nincs még egy olyan kerület Budapesten, amely elmondhatja magáról, hogy minden bölcsődés korú gyermeknek helyet tud biztosítani.

 

Miért pályázott az Egyesített Bölcsődék vezetői állására?

Úgy gondoltam, hogy ez egy komoly szakmai kihívás lenne számomra. Tizenkét éve dolgozom szociális, gyermekjóléti területen a Józsefvárosban. Korábban mentálhigiénésként, egyesületi keretek között, nyolc éve pedig az önkormányzatnál. Végig jártam a ranglétrát.  A Családtámogatási Iroda vezetőjeként úgy érzem, amit a munkaszervezés tekintetében lehetett, azt sikeresen elvégeztem. Remek csapattal dolgozhattam együtt, fájó szívvel hagyom itt őket. Mindemellett a hatósági munka egy a jogszabályok által erősen lehatárolt ágazat, kevés benne az innovációs lehetőség. 

 

Milyen kihívások várják az intézmény élén?

Az önkormányzatnak köszönhetően Józsefvárosban bölcsődei várólista nem létezik, nincs még egy olyan kerület Budapesten, amely elmondhatja magáról, hogy minden bölcsődés korú gyermeknek helyet tud biztosítani. Elődömtől, Scheer Évától színvonalas és elismert szakmai rendszert vehettem át, az az én feladatom ezt tovább működtetni. Pályázatomban a költségvetési szerv irányításának stratégiájára fektettem nagyobb hangsúlyt, hiszen a gyerekek miatt a folyamatos és zavartalan működést tartom a legfontosabbnak. Miért is kellene változtatni azon, ami jól működik?

 

A kisgyermekek nevelését és gondozását is jogszabályok valamint módszertani előírások határozzák meg. Mennyiben lesz nagyobb mozgástere intézményvezetőként?

Az Egyesített Bölcsődék egy százötvenhét főt foglalkoztató, önállóan működő költségvetési szerv, amely hét telephely munkáját fogja össze. Az önkormányzati munkám során figyelemmel követtem azokat a döntéseket, amelyek meghatározzák az intézmény mindennapjait. Tudom, hogy a kötelező feladatokon túl az önkormányzat elkötelezett a Biztos Kezdet Program folytatásában, illetve hogy több telephely is felújításra vár. Zakatol az agyam, hogy mi lesz, mit kell csinálnom, és ez jó érzéssel tölt el.

 

Milyen elvet követ a munkájában?

Alapvetően feladat-centrikus ember vagyok. Nagyon szeretek csapatban dolgozni, de igyekszem nem érzelmi alapon dönteni. Ha szükségét látom egy népszerűtlen döntésnek, azt is meghozom a szervezet és a feladat érdekében. Négy gyermeket neveltem fel főállású anyaként, de mindig is szerettem volna kipróbálni magam és bizonyítani.  Nagyon örülök, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat megbízott ezzel a komoly feladattal.

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1405/Koscsone_Kolkopf_Judit_Ez_egy_jo_rendszer_az_en_feladatom_tovabb_mukodtetni/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>