Korszerűsítik a távhőrendszert a debreceni Tócóskerti lakótelepen

tavho fektetes

A lakótelep teljes távhőrendszerének korszerűsítése 852 millió forintba kerül, a projekthez a hőszolgáltató 426 millió forint pályázati támogatást nyert.
A korszerűsítést azért tartják szükségesnek, mert a 30 éve épült, 7250 lakásban mintegy 30 ezer lakosnak otthont adó lakótelep távhőrendszere műszakilag elavult, részben elhasználódott, az elektromos energia felhasználása és hálózati vesztesége magas.
A lakótelep használati melegvíz-ellátását jelenleg négy szolgáltatói hőközpontból egy kiterjedt hálózaton keresztül biztosítják. A korszerűsítéssel ezek feleslegessé válnak, mivel a melegvíz-készítés az ellátott épületek hőközpontjaiba kerül át.
A dokumentum szerint 115, korábban csak fűtést biztosító felhasználói hőközpontot újítanak fel, alkalmassá téve őket meleg víz készítésre is. A hőközpontokat bekapcsolják a távfelügyeleti rendszerükbe, ami folyamatos ellenőrzést, távműködtetést és mérőleolvasását tesz lehetővé.
Jelenleg tart a korszerűsítési projekt közbeszerzési eljárása – olvasható a két cég közleményében.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>