Korlátlan moziszolgáltatást indított a Telekom

Korlátlan mennyiségű filmet nézhetnek meg a Magyar Telekom interaktív tévé szolgáltatásának válogatott kínálatából azok a nézők, akik előfizetnek a havidíjas MoziKlub szolgáltatásra.

Fix havidíjért igénybe vehető filmcsomagot kínál előfizetőinek a Magyar Telekom, mely egyelőre csak korlátozottan vehető igénybe, korlátozott kínálat mellett, de a tervek szerint idővel vérbeli over the top szolgáltatássá válhat. A MoziKlub néven futó szolgáltatás így olyan, Magyarországon egyelőre nem elérhető, nagy sikerű havidíjas megoldások nyomdokaiban járhat, mint a Netflix vagy éppen a Hulu.

A MoziKlub azonban a Telekom közleménye szerint egyelőre csak szárnyait bontogató kezdeményezés a nagy nemzetközi példákhoz hasonlítva, így egyebek mellett fontos szempont, hogy a szolgáltatást egyelőre csak azok az ügyfelek vehetik igénybe, akik a távközlési cég valamelyik interaktív tévészolgáltatására (Interaktív Sat TV vagy IPTV) amúgy is előfizettek már. Ezek a tévéelőfizetések már a megjelenésük óta (az IPTV-nél ez 2006-ra tehető) tartalmaznak video on demand szolgáltatást, vagyis videotékát, melyből eddig egyszeri kölcsönzési díj fejében, vagy bérletes rendszerben lehetett filmet kölcsönözni.

A most megjelent fix havidíjas szolgáltatás ugyanakkor a filmforgalmazókkal kötött szerződések keretében nem biztosít teljes hozzáférést a Telekom videotékájának kínálatához,a választékban a teljes repertoár nem egészen 10 százaléka, mintegy 60 alkotás szerepel, később azonban bővítést ígér a szolgáltató, valamint a nemzetközi modellhez igazodva nem csak egész estés filmek, hanem sorozatok is szerepelnek majd a kínálatban.

A szolgáltató mindezt havi 1500 forintos előfizetési díjért cserébe kínálja, melyből az év végéig az interaktív tv szolgáltatások ügyfelei kedvezményt kapnak. A jelenleg az Interaktív TV Videotékáján keresztül érhető szolgáltatás tervek szerint a jövő év során más platformokon, PC-, laptop-, tablet- és okostelefon-képernyőn, OTT környezetben is elérhető lesz nem csak a Telekom előfizetői számára.

A szolgáltató hasonló próbálkozása, a Moziaréna tavaly óta érhető el okostelefonokon, tableteken és egyes okostévéken, ebben az interaktív tévészolgáltatás teljes kínálata elérhető, a kölcsönzési díj pedig megegyezik a hagyományos VOD-kölcsönzési díjakkal. A szolgáltató eleinte telekomos előfizetéshez kötötte a Moziaréna használatát, ez a korlát azonban időközben megszűnt, a két rendszer, tehát az IPTV vagy Interaktív Sat TV szolgáltatások, valamint a Moziaréna platform közti teljes átjárhatósággal azonban a megjelenés óta adós a Telekom.

 

Forrás: http://www.hwsw.hu/hirek/51251/telekom-moziklub-ott-over-the-top-videoteka-interaktiv-tv.html

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>