Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Megnyitotta kapuit a megyei szinten szerveződő, ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont irodahálózat pécsi tagja. Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként létrejövő irodát ünnepélyes keretek között Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere és Galambos Adorján, az Új Nemzedék Központ ifjúsági-szolgáltatási igazgatója avatta fel.

A pécsi belváros kulturális és szórakoztató központjában, a Perczel utcában nyitott meg a megyeszékhelyeken szerveződő Kontaktpont hálózat Baranya megyei irodája. A Kontaktpont irodák elsősorban a tanuláshoz, a munka világához és szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatáscsomaggal várják a fiatalokat.

Az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szorosan együttműködő Kontaktpont hálózat fő célja az iskolán kívüli életpálya-építési szolgáltatások biztosítása, az irodák többek között egyéni és csoportos pályaválasztási, életvezetési, elhelyezkedési tanácsadást, közösségi teret biztosítanak a tartalmas időtöltéshez, különböző szakmai és szabadidős programokat szerveznek, valamint felkereső ifjúságsegítő munka révén a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogatnak. A Kontaktpont irodák minden hétköznap nyitva tartanak, a szolgáltatások bárki által szabadon, ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül igénybe vehetők.

Galambos Adorján ifjúsági-szolgáltatási igazgató a megnyitó során kiemelte: “Külön öröm számunkra, hogy a Kontaktpont irodának otthont adó városrész összekötő Pécs több neves középiskolája és a szórakozást biztosító helyszínek között, ezáltal biztosítva a fiatalok közvetlen elérését. Azonban fontos kiemelni, hogy Kontaktpont iroda munkatársai felkereső munkára építve a fiatalok által gyakran látogatott helyeken, közösségi terekben, iskolákban, ifjúsági klubokban is törekednek majd a fiatalokkal való élő kapcsolat és párbeszéd kialakítására”.

Az iroda ünnepélyes megnyitójával párhuzamosan a Zsolnay Kulturális Negyedben, az egésznapos Új Nemzedék Plusz – Add hozzá magad! interaktív pályaválasztási roadshow keretein belül a fiatalok szórakoztató tartalommal egybekötve is megismerhették az iroda szolgáltatásait.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>