Kocsis Máté

4oKocsis_mate5has

A Józsefváros újság szerint még mindig nem dőlt el, hogy polgármesterünk, Kocsis Máté az önkormányzati, vagy az országgyűlési választáson méretteti meg magát.

Az országgyűlés korábbi döntése értelmében 2014-től nem lehet valaki egyszerre polgármester és országgyűlési képviselő. Ahogy közeledik a választás, egyre több országosan is ismert politikus jelentette be nyilvánosan, hogy melyik pályát választja. Borkai Zsolt, Győr polgármestere hivatalában marad és búcsúzik az országgyűléstől, Pokorni Zoltán is a XII. kerületet vezetné tovább, ám például Kósa Lajos országgyűlési képviselő-jelölt lesz, nem indul újra a debreceni polgármesterségért.

A megy vagy marad? kérdésre Kocsis Máté jövőjével kapcsolatban tehát leginkább úgy válaszolhatunk, hogy ha megy, akkor is marad. Hiszen ha a képviselő-jelöltség mellett dönt, akkor is a budapesti 6-os számú választókerületben indul, ami Józsefváros nagyobbik részét is magában foglalja (a IX. kerület nagy részével együtt), tehát nem szakadna el a VIII. kerülettől, annak polgárait képviselné az országgyűlésben, ahogy most is teszi, csak már nem polgármesterként. Természetesen az országos médiát is érdekli, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója, mint egy sikeres, fejlődő városrész vezetője, hol folytatja politikai pályafutását. Ezzel kapcsolatban polgármesterünk október elején azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy ő legszívesebben a VIII. kerületet vezetné tovább, hogy betarthassa azokat az ígéreteit, amelyeket a józsefvárosiaknak tett a városrész fejlesztésével kapcsolatban. Még azt is hozzátette, hogy ha nem lesz országgyűlési képviselő, kicsivel több idő jutna a családi életére is, hiszen feleségével gyermekvállaláson gondolkoznak.

Az Origo.hu hírportál kéthete azt írta, hogy még egyáltalán nem lefutott kérdés a Fidesz vezetésében, hogy Kocsist elindítják-e országgyűlési képviselő-jelöltként, hiszen az elnökségében többen is úgy gondolják, hogy nagyarányú támogatottsága miatt ő biztosabban tudná megnyerni a választókerületet a kormánypártok számára.

A kérdés lassan eldől, Kocsis Máté ugyanis a Józsefváros újság következő, november 19-én megjelenő lapszámában ad választ arra, hogy hol folytatja munkáját 2014-ben.

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1459/hol_folytatja_munkajat_kocsis_mate/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>