Kistérségi szennyvízkezelés

szennyviz

Öt Közép-Tisza-menti településen 520 millió forintos műszaki fejlesztés kezdődött a szennyvíztisztítás minőségének javítására; az Új Széchenyi Terv keretében a projektet a 2010 óta működő Hunyadfalvai Regionális Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás valósítja meg 441 millió forintos, a szükséges összeg 85 százalékát kitevő európai uniós támogatással – közölte a Pomázi Ferenc, a társulás elnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a munkák során korszerűsítik az 1997-ben Hunyadfalván épült kistérségi feladatot ellátó szennyvíztisztító telepet, amelynek ezáltal olcsóbb lesz az üzemeltetése, és javul energiafelhasználásának hatékonysága. A beruházás részeként új csatornaszakaszokat építenek ki Nagykörűn és Kőtelken, és kijavítják a hálózati hibákat Kőtelek mellett Tiszasülyön is.
A 2015 március közepén záruló projekttel hozzájárulnak a települési szennyvíztisztításról szóló EGK irányelv, továbbá a Csatlakozási Szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítéséhez. A beruházás ezen felül javítja az agglomerációban élő több mint 5 ezer ember életminőségét, elősegíti a felszíni és felszín alatti vizek állapotának védelmét, azok hasznosíthatóságának fenntartását.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>