Kiállító terem és Kézműves ház Kismarján!

ketorszagkismarja

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy a Gyermekeinkért Alapítvány által 2012-ben benyújtott a ” Közös örökségünk támogatása – A kulturális turizmus fellendítése Hajdú-Bihar – Bihor régiójában” című pályázat, amely a Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósult meg (www.huro-cbc.eu), a befejezéséhez érkezett.
Az elnyert támogatási összeg: 547.916 EUR
A projekt elnevezése: „Kismarjai Bocskai Kiállító terem és Kézműves ház kialakítása”
A projekt általános célkitűzése: Kulturális turizmus fejlődése a Hajdú-Bihar-Bihor Eurorégió vidéki térségében és a határon átnyúló kulturális turizmus megerősítése.
Támogatás intenzitás: 95%

A Gyermekeinkért Alapítvány a Magtár felújításával az utókor számára igyekszik megőrizni Kismarja történelmét. A Bocskai Kiállító Terem nevet kapó felújított épület otthont nyújt majd a régi kismarjai ereklyéknek, értékeknek, a város konyhájából átalakított Kézműves Házban lehetőség nyílik a hagyományos kézműves ipar felelevenítésére.
A Kiállító terem és Kézműves ház berendezéseit szintén a projekt keretében valósítottuk meg.
Az eszközök értéke nettó 31.496 EUR, amelyre tekintettel közbeszerzési eljárást folytattunk le, amelynek a nyertese a Fabutex Kft. lett.
20 db Kiállítási tároló szekrény, 20 db Üveges szekrény, 15 db Bemutató szekrény, 15 db Fogas, 20 db Polcos szekrény, 5 db Üveges zárható szekrény, 15 db Hirdető tábla került beszerzésre.

Gyermekeinkért Alapítvány
Cím: 4126 Kismarja, Bocskai u. 20.
E-mail: kmarjaph@t-online.hu

Kismarja, 2014

A „Kismarjai Bocskai Kiállítóterem és Kézművesház kialakítása” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007- 2013 keretében valósul(t) meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.
Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>