Kevés nő tartja magát szépnek!

A többség úgy véli, hogy minden nőben van valami szép, saját magában azonban mégsem látja a szépséget.

A nők csupán 4 százaléka tartja magát szépnek – derült ki a Dove szépségápolási márka legutóbbi kutatásából, melyben húsz ország nőit kérdezték arról, hogy mit gondolnak a saját kinézetükről. Azzal az állítással, miszerint a nők önmaguk legnagyobb kritikusai, a megkérdezettek több mint fele egyetértett.

A nők többsége (59%) leginkább külső tényezők hatására szeretne szép lenni, de majdnem harmaduk (32%) bevallotta, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint a külső tényezők közül a társadalom (12%), a barátok és család (6%) vagy a média (6%) nyomása. Az eredmények jól mutatják, hogy milyen erős önkritikát gyakorolunk akkor, ha a saját szépségünkről van szó.

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80 százaléka egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4 százalékuk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2 százalékról megduplázódott az előző, 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának. Ugye te nem tartozol közéjük??!

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>