Kétmilliárd forintból bővítette kapacitását a ceglédi Ecseri Kft. Szolnokon

autogyar_szolnok

Hazai és nemzetközi autóipari, gépipari-, és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket új, mintegy 2 milliárd forintból kialakított és berendezett szolnoki üzemében a ceglédi székhelyű Ecseri Kft.

Kuttor György ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: 5000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építettek fel és rendeztek be német, valamint olasz gyártmányú, piacvezető gyártók gépeivel a Szolnoki ipari parkban.
A kapacitásbővítésre 360, míg a technológiai fejlesztésre további 310 millió forint uniós pályázati forrást nyert a ceglédi székhelyű vállalkozás.
A cégvezető közölte: az előzetes becslések alapján 7 év alatt megtérülő beruházást a növekvő megrendelői igények tették szükségessé. Közelsége mellett azért döntöttek a Tisza-parti megyeszékhely mellett, mert itt a tervezett létszámbővítést figyelembe véve is rendelkezésre áll a kellő létszámú szakképzett munkaerő – tette hozzá.
Kuttor György jelezte: a szolnoki telephely 31 fős induló létszáma szándékaik szerint 2014 végéig 100-ra emelkedik.
A cég elődje 1971-ben egyéni vállalkozásként alakult, kezdetben autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozott, majd 1986-ban kezdett autóalkatrész gyártásba és megmunkálásba. Később elsősorban a vevői igényekre alapozva alumínium termékek gyártásával szélesítette tevékenységi körét. Végül 2000 decemberében megalakult az Ecseri Kft., amelynek fő profilja nagynyomásos technológiával, alumínium öntvényből készített alkatrészek gyártása, illetve megmunkálása.
A vállalat teljes egészében magyar tulajdonú, mintegy 60 százalékban exportra – jellemzően német, francia, cseh és osztrák piacra termel, míg 40 százalékban hazai, részben a magyar kormánnyal stratégiai partneri együttműködést kötött világcégek beszállítója. Megrendelője egyebek mellett a Bosch, a Continental, a Hilti, a General Electric és a Phoenix Mecano.
Az Ecseri Kft. székhelyén és új telephelyén összesen mintegy 300 dolgozót foglalkoztat. Nettó árbevétele 2012-ben 4,8 milliárd forint volt, az idei célkitűzés pedig 5,3 milliárd forint.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>