Két ország, egy cél, közös siker!

Sajtóközlemény

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy a Kismarja Község Önkormányzat 2012-ben pályázatot nyújtott be a Hajdú-Bihar Bihor Eurorégió vidéki területeinek gazdasági versenyképességének növelése érdekében, amely a Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg (www.huro-cbc.eu).

A pályázat nyertes lett, amelynek összege:
507.745 EURO

A projekt elnevezése: „Kismarjai Bocskai Irodaház kialakítása”
A projekt általános célkitűzése:
A gazdasági versenyképesség növelése a Hajdú-Bihar-Bihor Eurorégió vidéki térségében és a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok megerősítése.
Támogatás intenzitás: 95%

A település református csonka temploma mellett helyezkedik el a régi Dobó Iskola épülete, ahol több évtizeden át tanították a kismarjai gyerekeket. A központi iskola felújítását követően a Dobó Iskola elveszítette funkcióját, azóta több éve kihasználatlanul üresen áll. Állagának megőrzése, valamint az Önkormányzat munkahelyteremtő elképzeléseinek megvalósítása érdekében pályázat útján az épület felújításra kerül. A felújítás során az 500 m2 –es épületen belül helyet kap egy 150 főt befogadó konferencia terem, 5 irodahelyiség, raktárak, irattárak és hozzájuk tartozó mellékhelyiségek. Az Irodaház kialakításával különböző konferenciák, rendezvények megszervezésével lehetőség nyílik határon innen és túl gazdasági, kereskedelmi tapasztalatcserékre, valamint a leendő vállalkozások számára irodahelyiség biztosítására.

Kismarja Község Önkormányzat
Cím: 4126 Kismarja, Bocskai u. 20.
E-mail: kmarjaph@t-online.hu

Kismarja, 2013

A „Kismarjai Bocskai Irodaház kialakítása” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007- 2013 keretében valósul(t) meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.
Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>