Keresőbarát URL-ekkel a jobb eredményekért!

Bonyolultak, nehezen megjegyezhetőek, biztonsági kockázatokat hordoznak és nem is tartalmaz információt a keresőknek: többek között ezek jellemzik a hagyományos, régimódi URL-eket. A hatékonyabb eredmény elérése érdekében tehát érdemes áttérni a keresőbarát URL-ek alkalmazására.
Minél összetettebb egy weboldal, annál összetettebbek az aloldalak URL-jei is. Az oldal nyelvétől kezdve az éppen megtekintett kategórián át akár egy termék nevéig számos információt tartalmazhat egy URL – azonban egyáltalán nem mindegy, milyen formában. Felhasználói oldalról nézve vajon melyik lehet számunkra szimpatikusabb az alábbi két URL közül?
1. http://www.olcsohifik.hu/products.php?category_id=7&subcategory_id=11&product_id=3244
2. http://www.olcsohifik.hu/kiegeszitok/kabelek/hdmi_kabel_2m.html
Az első egy hagyományos URL-re volt példa, míg a második keresőbarát URL. Utóbbinak nem csak az az előnye, hogy rövid, egyszerű és könnyen megjegyezhető a felhasználóknak, hanem biztonsági kockázatokat sem hordoz magában, mivel elrejti a fájl kiterjesztését, és így az alkalmazott technológiát. Ugyanakkor egy rendezett, átlátható struktúrát mutat az oldal felépítéséről, valamint a Google számára is hasznos tartalmat hordoz magában az URL, így a rangsorolásnál előnybe kerül a keresőbarát technológia.
Noha a webfejlesztés során az egyszerűbb, rövidebb és gyorsabb megoldást az jelenti, ha hagyományos URL-eket használunk, hosszabb távon nem lesz kifizetődő ez a fajta hozzáállás. Ha a keresőbarát URL-t az oldal tartalmához és a megjelenítés formájához igazítjuk, azzal nem csupán a látogatók dolgát könnyítjük meg, hanem a Google-ben elért helyezést is pozitívan befolyásolhatjuk.
Forrás: http://www.keresooptimalizalas.us/kereso-optimalizalas/keresobarat-url-ekkel-a-jobb-eredmenyekert

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>