Kerékpárút épül Debrecen és Mikepércs között

kerékpár

Kerékpárút épül Debrecen és Mikepércs között, a beruházást 485,5 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam – közölte a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Pál Csaba tájékoztatása szerint Debrecen és Mikepércs önkormányzata 2011-ben nyert támogatást a kerékpárút megépítésére a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) pályázatán.
A beruházás megkezdését hátráltatta az építéshez szükséges területek megvásárlásának, illetve kisajátításának elhúzódása, azonban az összes ezzel kapcsolatos jogi teendő májusban befejeződött – tette hozzá.
Pál Csaba elmondta: a kerékpárút 4238 méter hosszú lesz. Szélessége Debrecentől Mikepércs közigazgatási határáig 2,6 méter, azon belül 2,75 méter lesz.
A munkaterületet kedden átadták a kivitelező, nyíregyházi székhelyű Közmű Generál Kft.-nek. A munkálatok várhatóan egy héten belül elkezdődnek, és nyolc hónapig tartanak – fűzte hozzá a sajtóreferens.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>