Kellemetlen meglepetéseket tartogathat az idő

Csak elvétve számíthatunk kisebb záporesőre szerdán. Az északi országrészben viharos széllökések is lehetnek. Csekély a valószínűsége, de jöhet villámlás és jégdara is. Meglepetéseket tartogathat az idő.

Szerdán napközben a változó felhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, csak elvétve lehet kisebb záporeső. Estefelé nyugat felől azonban vastagabb felhőzet érkezik fölénk, és akkor északnyugaton kisebb eső is előfordulhat. Elsősorban az északi országrészben kísérik erős, néhol viharos széllökések a nyugati, délnyugati szelet, de estére ott is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Köd, szél, akár dörgés is

Magassági teknő helyezkedik el a Kárpát-medence felett. Estétől egyre inkább délnyugatira fordul a szél, emiatt újra melegedésre számíthatunk. A veszélyjelző rendszerben felsorolt időjárási esemény nem valószínű. A ködfoltok délelőtt megszűnnek. Az északi országrészben napközben a nyugatias szelet néhol 60-65 km/h-s széllökések kísérhetik. Egy-egy intenzívebb zápor környezetében 65 km/h fölötti széllökés sem kizárt. Csekély valószínűség mellett délután egy-egy záporhoz dörgés, villámlás, esetleg jégdara társulhat.

Hidegfronti hatás

Eleinte hidegfronti hatás okozhat sokaknál vérnyomás-ingadozást. Fokozódik a görcshajlam, erősödhetnek a reumatikus, illetve az ízületi fájdalmak. Gyakoribbak lehetnek az asztmatikus rohamok. Szerdán estefelé melegfronti hatás miatt előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Csökkenhet a koncentrálóképesség.

Akár 19 fok is lehet csütörtökön

Csütörtökön napközben szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt északon, északkeleten még kisebb eső lehet. A délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. Reggel délnyugaton foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

 

Forrás: http://mno.hu/idojaras/kellemetlen-meglepeteseket-tartogathat-az-ido-1193867

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>