Kedvező változásokat hoz az új vasúti menetrend!

Az elmúlt évek legjelentősebb kínálatbővítésével lép életbe az új vasúti menetrend 2013. december 15-én. Az Észak-Alföldön a 106-os számú Debrecen-Nagykereki vonalon lesz a legkomolyabb változás.

A dolgozók és a diákok magasabb szintű kiszolgálása érdekében munkanapokon 8, hétvégén 3 új járat kerül beindításra! Mindemellett csökken a menetidő, Pocsaj-Esztár vasútállomáson pedig hosszú idő után újra lesz forgalmi szolgálat és vonatkereszt!

A módosításnak köszönhetően rugalmasabbá válik a hajdú-bihari megyeszékhely térségébe ingázók kiszolgálása, javulnak a Budapest és Nyíregyháza/Miskolc irányú, távolsági csatlakozások is.A menetrendsűrítés mellett a vasúttársaság az utaskomfort növelése érdekében kettőről háromra bővíti az itt közlekedtetett korszerűbb motorvonatok számát, így napközben szinte csak újabb, klímával felszerelt szerelvények szállítják majd az utasokat.

106-os vasútvonal debrecen-nagykereki zsúfolt vonatok

Néhány éve még vizsgálták a vonal esetleges bezárását. A MÁV-Start azonban megfordította a trendet, s immáron Hajdú-Bihar egyik legforgalmasabb mellékvonala lett.

További érdekesség, hogy a MÁV-START Zrt. az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében bővítette a vonalon a pénztári szolgáltatást, így november elejétől Konyár és Pocsaj-Esztár megállóhelyeken is lehet bármilyen távolságra teljes árú vagy kedvezményes menetjegyeket, bérleteket, InterCity és gyorsvonati pótjegyeket vásárolni.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>