Kecskefarmot építettek

kecske pocsaj

Kecsketartásba kezdett a pocsaji önkormányzat, tavaszra megszaporodik az állomány.

A közelmúltban vásároltak egy földesi gazdától 97 db kecskét, melynek száma a közeljövőben nőni fog – a szaporulatok is a farmon maradnak, így növelik az állományt.

A kecskehodályokat a nyár folyamán építették, egyelőre még a kecskék fejése történik. A munkákat – fejés, takarítás, legeltetés – állandó emberek végzik.

A kecskék vásárlása be volt építve a költségvetésbe, valamint a tartáshoz szükséges eszközök beszerzése. Ez egy homogén állomány, mely a későbbiekben a tartás szempontjából nem megvetendő. A kecskék 90 %-a már be van rakva, tehát az utánpótlás, az ellés január közepe körül várható.

A tejkezelés szabályait betartva a gyermekélelmezésben fogják felhasználni a lefejt tejet, míg a megfelelő mennyiséget tudják biztosítani.

A hodályok melletti épület fejőháznak készült ugyan, de tejház lesz belőle, mert a fejőállás tekintetében másfajta megoldást találtak: mobil fejőálláson fejik a kecskéket.

A későbbiekben a tejfeldolgozás a tejházban lesz, de ehhez még eszközök beszerzése szükséges. Addig az új dolgokkal – fejés, legeltetés – ismerkednek az itt dolgozók.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>