Kaposvári Egyetem

Világszínvonalú PET-centrum nyílt a Kaposvári Egyetemen. Az új egészségügyi központban olyan genetikai, molekuláris biológiai, szerves kémiai, neurológiai és sugárbiológiai, kardiovaszkuláris kutatásokra lesz lehetőség, amelyeket eddig csak a fejlett, tehetős országokban alkalmaztak.

Egy világszínvonalú PET-centrum létesítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a Kaposvári Egyetem – mondta az egyetem rektora a hárommilliárd forintos beruházás szerdai bokrétaünnepségén.

Szávai Ferenc a jövő év első negyedévében befejeződő – CT- és MR-technológiára épülő – beruházás kapcsán kiemelte: ez megkoronázza a Kaposvári Egyetem 23 éve működő Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézetének eddigi tevékenységét, és hosszú távon meghatározza az egyetem jövőjét.

Az új egészségügyi központban olyan genetikai, molekuláris biológiai, szerves kémiai, neurológiai és sugárbiológiai, kardiovaszkuláris kutatásokra lesz lehetőség, amelyeket eddig csak a fejlett, tehetős országokban alkalmaztak – hangsúlyozta a rektor, hozzátéve: a beruházás révén lehetőség nyílik arra is, hogy az egyetem az Európai Uniónál megpályázza az Excellence Kutatási Hely címet.

 

Forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20131030_kaposvar_pet_centrum

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>