Július végén Campus Fesztivál a debreceni Nagyerdőbe

campus fesztivál 2014

Az új debreceni Nagyerdei Stadionban és környékén, remélhetőleg a végleges helyén rendezik meg július 23. és 27. között a Campus Fesztivált – közölte a cívisváros polgármestere kedden a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón.
Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy először 2009-ben költöztették be a város melletti Vekeri-tó partjáról a Nagyerdőbe a fesztivált, amely 2011-ben bekerült Debrecen kulturális nagyrendezvényeinek sorába. Tavaly 60 ezer vendége volt a Campusnak, idén akár 100 ezer érdeklődőt is vendégül tudnak látni – tette hozzá a polgármester.
Kósa Lajos tájékoztatása szerint a fesztivál kezdetére befejeződik a parkerdő rekonstrukciója, így a volt csónakázótó és a Békás-tó környékét is birtokba vehetik a fesztiválozók.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta: a Campuson több mint 200 rendezvénnyel várják az érdeklődőket. A Campus hazai és nemzetközi produkcióinak zenei arculata minden műfajra kiterjed, de a csaknem húszhektáros összterületű fesztiválon lesz színház, mozi, sport, humor, képzőművészet, költészet és gasztronómia is – tette hozzá. A zenei programok közül a fesztiváligazgató a 25 éves debreceni Tankcsapda együttes július 26-i jubileumi koncertjét emelte ki.
Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora hozzátette: az idén mintegy 180 négyzetméteres területen Egyetem teret alakítanak ki, ahol “megérkezik a tudomány a fesztiválozók közé”. Az Egyetem téren látványos kísérletekkel, egyebek mellett szénkígyóval és lángoló jégkockával várják majd a tudomány iránt érdeklődő fesztiválozókat – mondta a rektor.
Miklósvölgyi Péter a sajtótájékoztatón kelet-magyarországi regionális fesztiválnak nevezte a Campust, amely “országos babérokra tör”. Utóbbi szempontból fontos, hogy a fesztivál megtalálta végső, állandó helyét, így jövőre arra összpontosíthatnak, hogy mind a fellépők, mind a szponzorok, mind a látogatók számát tekintve országossá terebélyesedjen a debreceni Campus Fesztivál – jegyezte meg a fesztiváligazgató.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>