Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Auróra utcai rendelőintézet

pic705_n.gif

Közel 1 milliárd forint támogatásra pályázik Józsefváros Önkormányzata a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Auróra utcai rendelőintézetének felújítására- hangsúlyozta köszöntő beszédében Sántha Péterné, a humánszolgáltatási ügyekért felelős alpolgármester. A kerület polgármestere, országgyűlési képviselője, Kocsis Máté az egészségügyi dolgozók béremelését emelte ki a Semmelweis-napi kitüntetések ünnepélyes átadásán.

Semmelweis Ignác azért lehet példaképe a mai embernek, mert az önálló úthoz való ragaszkodása hiába állt szemben minden akkori nézettel és gyakorlattal, meghozta számára a sikert – emelte ki köszöntőjében Sántha Péterné a Semmelweis – napi kitüntetések átadása előtt a Polgármesteri Hivatalban.  A humánszolgáltatási ügyekért felelős alpolgármester hozzátette: az elmúlt években Józsefváros Önkormányzata komoly pályázati támogatásokat nyert a kerület újjáépítéséhez, ezért minden remény megvan arra, hogy az Auróra utcai szakrendelő felújításához szükséges közel 1 milliárd forintot is elnyerje.

Az ünnepségen a kerület polgármestere, országgyűlési képviselője, Kocsis Máté elmondta, a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók tavaly megkezdett béremelését. A júniusi döntés szerint minderre 30 milliárd forint áll rendelkezésre.(A béremelés januárig visszamenőleges, a szeptemberi fizetéssel kapják meg az érintettek- a szerkesztő.) A polgármester hozzátette, ezzel a bérek szintje még nem éri el az uniós átlagot, de tendenciáját tekintve közeledik hozzá. Kocsis Máté azt is elmondta, a jövő évi költségvetési törvény elfogadása kapcsán megvalósulhat az eredeti célkitűzés, miszerint a magyar egészségügyben dolgozók bére eléri azt a szintet, ami kifejezi áldozatos munkájukat.

Július 1-je a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentője. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. Józsefvárosban a SOTE Klinikai tömbjének udvarán és a Rókus Kórház előtt is szobor tiszteleg emléke előtt.

Elismerések:

„Józsefváros Egészségügyéért” szakmai kitüntetés:

Dr. Bártfay Réka Pszichiáter szakorvos

Az egyetem befejezése után 1995-től a SE Egyetem Pszichiátriai Klinikáján kezdett dolgozni, 18 éve közalkalmazott, ezt mind a Józsefvárosban töltötte. 2004 óta a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Pszichiátriáján szakorvos, a Szolgálat Közalkalmazotti Tanácsának elnöke. Széles látókörű, betegeit egész emberként kezelő, igényeiket maximálisan szem előtt tartva látja el. Mind a betegek, mind dolgozók problémáit nagy empátiával kezeli. A legkorszerűbb terápiákban is jártas.

Pásztiné Pongrácz Adél területi védőnő

22 éves szolgálati idejéből 17 évet a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálatnál töltött el. Lelkiismeretes, megbízható munkaerő. Maximális szakmai felkészültség és elhivatottság jellemzi munkáját. Empatikus és céltudatos személyiségével pozitívan hat környezetére, ezért a gondozott családok és kollégák körében bizalmat és elismerést érdemelt ki.

Vőfény Attiláné Pszichiátriai szakgondozónő

28 éve közalkalmazott, 17 éve dolgozik Intézetünknél. Szakmai munkája kifogástalan, szaktudása széleskörű, melyet önképzéssel és szakmai továbbképzésekkel állandóan fejleszt. Csoportos és közösségi munkában egyaránt aktívan részt vesz. Munkatársai szeretik, emberközi kapcsolatai, etikai magatartása kifogástalan, önértékelése reális.

 

Dr. Ambrus Csabáné Dr. Kenyeres Judit

Közel 40 éve, 1974.10.16. óta dolgozik a VIII. kerületben felnőtt háziorvosként, ellátási területe a 4. számú körzet. Lelkiismeretes, empatikus személyiség, melyhez kiváló szakmai tudás párosul. Kollégáival, betegeivel szemben megértő, emberséges. Hivatásának élő háziorvos.

 

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetés:

Dr. Megyesi Mária Tüdőgyógyász szakorvos

1994 óta közalkalmazott, 2006. május óta dolgozik Intézetünknél. Munkáját magas fokú szakmai színvonal, tenni akarás jellemzi. Segítőkész, aktívan részt vesz a tüdőgondozó problémáinak megoldásában. Nehéz sorsú betegeiben az embert is meglátja, problémáikra komplex megoldást igyekszik találni. Munkatársai tisztelik, betegei megbecsülik.

Bodrogi Györgyné csoportvezető asszisztens Kardiológia

39 éve közalkalmazott, 26 éve a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat dolgozója. Több évtizede változatlan odaadással, megbízhatóan, emberséggel végzi munkáját.  Önmagát háttérbe szorítva is a betegek megértése és fegyelmezett munkája jellemzi.

 

Törzsgárda oklevél:

20 éves

Győri Istvánné fül-orr-gégészeti asszisztens

Sturovics-Sasvári Nóra reumatológiai        asszisztens

Hámori Péter pszichológus

Székely Kálmánné     pszichiátriai gondozónő

Gujdiné Török Ilona titkárságvezető

Farkas Ferencné portás

Júrás Mária   takarító

Kozák Lászlóné takarító

30 éves

Dr. Varga Ferenc      nőgyógyászati szakorvos

40 éves

Fajkáné Bakos Zsuzsanna röntgen asszisztens

 

Főigazgatói Dicséret:

Dr. Tallós Gábor sebész szakorvos

Dr. Pálos Tibor a röntgenosztály főorvosa

Kiss Szabó Lajosné szemészeti asszisztens

Hornyák Antónia sebészeti asszisztens

Orosz Klára körzeti szakápoló

Bubánné Ledő Tünde bőrgyógyászati asszisztens

Vargáné Zsiga Orsolya fizikoterápiás asszisztens

Gujdiné Török Ilona titkárságvezető

Ács Ferenc portás

Schuck Antal telefonközpont kezelő

 

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevél:

Brellos Györgyi fizikoterápiás asszisztens

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1311/Beremeles_es_rendelointezet_felujitas/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>