Józsefváros Tortája 2013

1448_1_tn2

A kerületben működő cukrászok részére írta ki az Önkormányzat a „Józsefváros Tortája” című pályázatot. A nyertes pályaművet Józsefváros születésnapján, november 7-én mutatják be a nagyközönségnek.

A kerületi képviselő-testület, a polgármesterrel az élen, eldöntötte: épülő-szépülő városrészünk megérdemli, hogy saját tortája legyen. Valamennyi helybéli cukrászatot meghívták az erről szóló pályázatra, amelyre elsősorban új, kreatív ötleteket vártak, és gyümölcstorta esetén előírás volt, hogy egész évben kapható gyümölcs felhasználásával készüljön. Az öttagú bíráló bizottság a látványt, az ízvilágot és az árat is pontozta, és a legtöbb pontot a Népszínház utcai Jezsek cukrászda pályaműve érte el. Jezsek Lajos aranykoszorús cukrászmesternek Sántha Péterné alpolgármester asszony adta át az önkormányzat elismerő oklevelét.  Az ezzel járó 10 ezer forintot a cukrász a Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Alföldi utcai befogadó intézményének ajánlotta fel. „Közel vannak hozzánk, ismerem őket. Nyáron meghívok 10-15 gyereket fagyizni. Hétvégeken, ha marad sütemény, küldök át nekik” – mondja Jezsek Lajos.

A nyertes pályamű egy különleges kiwitorta, zöld-fehér-sárga marcipánnal burkolva. „Arra gondoltunk, hogy a torta Józsefváros címerének színeit kövesse – magyarázza a mester. – A belseje egy könnyű, vaníliás kiwikrém, tojással és cukorral főzve, liszt és adalékanyagok nélkül, tejszínhabbal lazítva.” Kívülről marcipánnal borítják, és a születésnapra Józsefváros címerét is elkészítik a tetejére – csokoládéból, cukorglazúrral megfestve. A pompás, 50 szeletes születésnapi tortát november 7-én, az Erkel Színház hivatalos újranyitásának ünnepségén mutatják be. Másnaptól fogva viszont már a Népszínház utcai Jezsek cukrászdában szeletenként rendelhetünk belőle magunknak.

 

Forrás: http://www.jozsefvaros.hu/hir/1448/Jozsefvaros_Tortaja_2013/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>