Ivóvízminőség-javító Projekt Nagykállóban

ivoviz

A projekt megvalósítására Nagykálló Város Önkormányzata 568 millió forintot nyert Európai Uniós és Hazai támogatásból. 

A projekt által fejlesztéssel érintett vízellátó rendszer 1973-ban létesült, a kornak és az érvényes vízminőségi előírásoknak megfelelően kialakított technológiával. Az érintett vízellátó rendszeren, a megvalósulásuk óta eltelt időben jelentős, a technológiák átalakításával járó beavatkozások, fejlesztések nem történtek.

Jelen projekt keretében tervezett vízminőség-javító fejlesztés a meglévő technológiai elemek meghagyása mellett azok kiegészítését, korszerűsítését, a meglévő technológiai rendszer intenzifikálását jelenti. A technológiai fejlesztésen kívül a fejlesztéssel érintett településen hálózatrekonstrukciós munkák is betervezésre kerültek.

Az érintett vízellátó rendszernél, a meglévő technológia fejlesztése (vas-mangántalanítási technológia korszerűsítése, ammónium eltávolítás többlet oxidációs levegő hozzáadásával, arzén-mentesítés) valósul meg a hálózaton szolgáltatott víz minőségének javítása céljából.

Az ivóvízhálózat rekonstrukciója az egész várost érinti. A fejlesztés kiterjed a meglévő vas-mangántalanító szűrők és a gépészeti berendezések felújítására-cseréjére, valamint a vízművek irányítástechnikai fejlesztésére is. A kivitelezés 2013. december 16-án kezdődött.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>