Ivóvízminőség-javító program

Abádszalók-Tiszaroff közös Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, mint kedvezményezett az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 442 246 337 Ft támogatásban részesült az Abádszalók-Tiszaroff Ivóvízminőség-javító projekt című KEOP-1.3.0/2F/09-2010-0035 azonosítószámú projekt megvalósítására. Mindkét település életében jelentős fejlesztés zárult. A beruházás szükségességét indokolta a jelenlegi vízellátó rendszer elavultsága, az ivóvízben található szennyező összetevők esetenként meghaladták a megengedett mértéket. A projekt végrehajtásával minden előírásnak megfelelő ivóvizet kap a két település lakossága.

Két település, Abádszalók és Tiszaroff összefogásával a lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében került létrehozásra az Abádszalók-Tiszaroff Közös Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, melynek eredményes pályázata zárult a mai napon műszaki átadás-átvételi eljárás során.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 442 246 337 Ft összegű támogatásban részesült fejlesztés kiemelten fontos mindkét település életében, hiszen az utóbbi években mind az abádszalóki, mind a tiszaroffi vízellátásban jelentős problémák mutatkoztak. A két településen található vízmű telepek műszaki állapota nem volt megfelelő, az egyre növekvő vízigények, illetve vízminőségi igények kielégítésére nem voltak alkalmasak.
A projektnek köszönhetően mindkét településen új kezelőépület került megépítésre a szükséges víztisztítási technológia létesítésével, felújításra, illetve bővítésre kerülnek a víztározók. A meglévő kutak felújítása mellett Abádszalókon egy új mélyfúrású kút is létesült. A fejlesztés a meglévő hálózatok nagyságához viszonyítva kismértékű hálózatrekonstrukciós munkákat is tartalmazott, melynek során körvezetékek, mosatóaknák, tűzcsapok épültek, illetve vezetékcserék valósultak meg.
A beruházás eredményeként az ivóvízben végzett mérések szerint a szennyező anyagok koncentrációja a megengedett mértékeket nem haladja meg.
A projektnek köszönhetően a lakosság a környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak megfelelő minőségű ivóvízhez jut hozzá.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>