Itt az Androidos okostükör!

Itt az Androidos okostükör!

Kora reggel borotválkozás vagy fésülködés közben is tudhatjuk már a részvényárfolyamokat, vagy a várható időjárást.

A japán Seraku igazi kütyümániásoknak szánja okos tükrét, amelyet Android operációs rendszerű táblagép vezérel. Az interaktív tükör még annyira új, hogy pontos felhasználási területe sincs még egyértelműen deklarálva.

tukrom-tukrom-androidomAz androidos okostükör hőszenzorok segítségével képes érzékelni, ha kezünkkel közel érünk hozzá. Így a tükrön megjelenő információkat akár kezünkkel is arrább helyezhetjük. A féligáteresztő tükör mögé helyezett kijelző bármire jó lehet, nem csak az aktuális részvényárfolyamokat, vagy időjárást lehet képes widget szerű módon megjeleníteni, de akár internetezésre is alkalmas lehet. Jóllehet, borotválkozás közben erre kicsi az esély, de pl. fodrásznál ülve már esélyesebb lehet egy okostelefon alkalmazás segítségével a tükör kijelzőjét igénybe venni.

A tükörbe kamerát is építettek, amelynek képeit napról napra visszanézhetjük, így összehasonlíthatjuk azokat a régebbi fotókkal. A mosdóval egybeépített változat tömegmérésre is alkalmas, s ez az adat szintén megjeleníthető, illetve eltárolható és grafikon is készíthető belőle. Kérdés, hogy ez a funkció csábító, vagy inkább elrettentő lesz-e. Könnyen válhat így ez a kütyü a nők rémévé.

A fura tükör ára egyelőre nem ismert, de több szakmai kiállításon is bemutatták már, arra várva, hogy valaki végre lecsapjon a remek lehetőségre.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>