Ingyenes szűrések Józsefvárosban

diabetesz

Mára csaknem egymillió embert érint Magyarországon az itthon népbetegségnek számító cukorbetegség, de csak minden második ember tud róla – mondta Zentai Oszkár, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke a cukorbetegek világnapján. Józsefváros Önkormányzata ezért ingyenes szűréseket rendezett a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban.

Évente több halálos áldozatot szed a cukorbetegség világszerte, mint az AIDS – jelezte Zentai Oszkár a cukorbetegek világnapja alkalmából rendezett programsorozat megnyitóján. A Humánszolgáltatási Bizottság elnöke hozzátette, Józsefváros Önkormányzata 2009-ben vezette be az ingyenes Szűrőszombatokat az Auróra utcai szakrendelőben a megelőzés és a betegségek mielőbbi felismerése érdekében.

Három évvel ezelőtt pedig elindította az azóta igen kedvelt Idősbarát Péntek programot, amelynek lényege, hogy a kerület szépkorúit elviszi, majd haza is szállítja egy mikrobusz a rendelőből, ahol egyébként diabetológiai szűrések és tanácsadás is van – mondta Zentai Oszkár.

Az ingyenes programok között Prof. Dr. Halmos Tamás egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora tartott előadást a diabétesz kezeléséről és a várható kutatási eredményekről.

Az érdeklődők a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat, valamint a GYEMSZI Emberi Erőforrás Fejlesztési Igazgatósága és a 77 Elektronika Kft. jóvoltából ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérés segítségével ellenőrizhették egészségi állapotukat, a SpringMed Kiadó Kft. által biztosított prospektusokból további információkhoz juthattak, illetve megkóstolhatták a Kisa Judit dietetikus által készített, cukorbetegek által is fogyasztható süteményeket.

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1462/ingyenes_szureseket_szervezett_jozsefvaros_onkormanyzata__video/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>