Így állnak bosszút a megcsalt nők

Szerető-adatbázis indult az interneten, a nyilvános megszégyenítés jegyében.

Egy amerikai blogger, Ariella Alexander indította el azt a weboldalt, ahová bárki feltöltheti annak a nőnek a fotóját, nevét és egyéb adatait, akivel a barátja vagy férje megcsalta őt. A felhasználóknak röviden le kell írniuk a viszony történetét is, vagy legalábbis azokat az információkat, amiket tudnak, vagy feltételeznek a sztorival kapcsolatban. Mindennek elvileg egyrészt az a célja, hogy így, a nyilvános megszégyenítés révén szabaduljanak meg a dühüktől, bánatuktól, másrészt pedig az, hogy figyelmeztessenek másokat.

A dolog legfőbb szépséghibája, hogy a közölt tartalmak hitelességét senki sem ellenőrzi, így gyakorlatilag bárki bárkinek a fotóját, adatait feltöltheti az oldalra, akár rosszindulatból, egy kitalált történet kíséretében is.  Mindez pedig legálisan működik, az oldal üzemeltetői ugyanis elhárítják a felelősséget, mondván, hogy a szerető-adatbázisban szereplő adatok kizárólag a felhasználók véleményét tükrözik.

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/eletmod/20131104/szereto-aszereto-adatbazis-indult-az-internetendatbazis/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>