Ifjúságsegítő iroda nyílt Józsefvárosban

h13

Kontaktpont ifjúságsegítő iroda kezdte meg működését a főváros VIII. kerületében.

A létesítmény hétfői ünnepélyes avatása előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere újságíróknak azt mondta: húsz hasonló iroda nyitja meg a kapuit az Új Nemzedék Plusz program keretében, a megyeszékhelyek mellett működik majd egy-egy iroda Budán és Pesten is.

Az irodákban egyéni karriertervezési, mentálhigiéniai tanácsadással, vállalkozási alapismeretekkel várják a fiatalokat, de tartanak műhelybeszélgetéseket, előadásokat is. A tárcavezető célként jelölte meg, hogy a szolgáltatásokat helyben elérhetővé tegyék a fiataloknak.

A VIII. kerületi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban található irodát a miniszter mellett Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester és Siklódi László Levente, Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója avatta fel. A miniszter jelezte, hogy a programot uniós forrásból finanszírozzák, és arra összesen 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

Mihalovics Péter felidézte az Új nemzedék jövője program tavaly év végi elfogadását, és kiemelten fontosnak nevezte, hogy erősítsék a fiatalok közötti párbeszédet. A miniszteri biztos szerint az elmúlt két évtized legnagyobb ifjúsági fejlesztése valósulhat meg. Az irodákban nyújtott tanácsadással a többi között a fiatalok az életkezdését kívánják elősegíteni – mondta, hozzátéve, hogy minden irodában négy fiatal tanácsadó várja majd a diákokat, hallgatókat, és az érintett korosztály munkavállalóit.

Kocsis Máté azt mondta, hogy az újjáépülő Józsefvárosban nagy örömmel adnak otthont “az új nemzedéknek”. Emlékeztetett arra, hogy az Európa Belvárosa program keretében 2 milliárd forintból újult meg a városrészben a Palotanegyed, és ennek részeként 700 millió forintból az irodának otthont adó épület.

Siklódi László Levente jelezte, hogy a program finanszírozási ideje 2015. január 31-e, és dolgoznak a meghosszabbításán. Mint elmondta, az irodák szolgáltatásai a 12-35 éves korosztályt célozzák meg, és működésükkel párhuzamosan road-showkat is tartanak majd több helyszínen, tanácsadással, állásbörzékkel várva a fiatalokat. Terveik között szerepel továbbá, hogy oktatási intézményekbe is ellátogatnak. Úgy fogalmazott, hogy megpróbálnak “elébe menni a problémáknak” és úgy segíteni.

 

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20131028_Ifjusagsegito_iroda_nyilt_Jozsefvarosban

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>