Időjárás

Időjárás

A következő napokban az évszakhoz képest hidegebb időjárás várható, de a hét vége felé már valamivel melegebb lesz.

Kedden nyugaton, északnyugaton és a déli határhoz közeli területeken lehet kisebb havazás, hózápor, de többfelé már hosszabb-rövidebb időre kisüt a Nap – írja az Időkép. Nyugaton, északnyugaton továbbra is viharos széllökésekre számíthatunk. A délután folyamán 0 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. A hétfő hajnalban kezdődött havazás következtében mintegy 4 centiméter vastagságú hótakaró alakult ki az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn. Délutánig nagyjából 5 centiméter hó esett és -5 fok volt Dobogókőn.

Szerdán szárazabb, többfelé napos időre van kilátás, de a déli határszélen még kisebb hószállingózás előfordulhat. Továbbra is számítani kell erős, északias széllökésekre. Hajnalban helyenként -5  fokra csökken a hőmérséklet, nappal 0-5 fok várható.

Csütörtökön vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás. Hajnalban ismét -5 fok körül alakul a hőmérséklet, napközben 0 és +3 fok várható.

Pénteken és szombaton is folytatódik a télies jellegű idő, a napos időszakok mellett elszórtan kisebb havas eső, egy-egy hózápor esetleg kialakulhat. Hajnalonként továbbra is fagyni fog, nappal 0-5 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>