Idei Aranyanyuk

Egy tucatnyi kivételesen erős, köztünk élő hősnő – ismét három kategóriában, szavazhattok, hogy eldőljön, ki legyen a három közönségdíjas Aranyanyu, míg a másik három nyertest a hattagú zsűri választja majd ki. A Richter Aranyanyu Díj idei, összesen hat díjazottja a november 22-i gálán veheti át a jelölők által gyakran csak „a nők Oscar-díjaként” emlegetett szobrocskát és a vele együtt járó 200 ezer forintos pénzjutalmat.

Több mint 250 jelölés: igazán személyes történet alapján kellett az arra érdemes tizenkét nőt kiválasztania az Aranyanyu zsűrijének, immáron harmadik alkalommal. A küldetés ezzel az elvárással majdhogynem teljesíthetetlen volt. A Rácz Zsuzsa író által megálmodott, és a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával 2011-ben létrejött díj sohasem a pontosan mérhető, egzakt eredményeket jutalmazza. Mert ki tudna itt hideg fejjel dönteni a döntősök között?

Hogyan lehetne egy hónapokig gyakorolt mozdulat, egy önálló lépés szülői örömét összevetni azzal, hogy egy mozgássérült kislány szerető nevelőszülőkhöz került? Vagy vajon az a történet érdemel-e többet, amikor a kórházban felkészült, daganatos beteg kisfiú osztályelsőként felvételizik a középiskolába, vagy az, ha egy négy testvérét egyedül nevelő fiatal nő talál magának olyan orvos példaképet, egy anyóst és pótmamát egy személyben, akinek segítségével tökéletes, de mégis valódi családdá válhatnak? A sor hosszan folytatható lenne, képtelenség választani köztük.

1A zsűri, amelynek tagjai a díj történetének kezdete óta ugyanazok, már pontosan tudja ezt. Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, gyermekorvos, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna-módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dobó Kata színésznő, és a „házigazdák”, Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója, valamint Rácz Zsuzsa most is azokat a nőket keresik, akik valódi hősnők, de személyiségük és elhivatottságuk példaértékű lehet valamennyiünk számára. Igazán nagy kár, hogy a hatásvadász jelző már elkelt és arra utal, ha valaki túlzó módon törekszik arra, hogy megríkasson vagy meghasson minket, valami hamis illúziót keltve bennünk. Holott itt tényleg olyan nőket keresnek, akik hatnak. Hatnak a betegeikre, diákjaikra, kollégáikra, családjaikra, szomszédjaikra, környezetükre, felszínes és gyors sikerek helyett hosszú évek kitartó munkája és bölcsessége van mögöttük. És ahogyan a zsűri is izgatottan várta, hogy a történetek megelevenedjenek, életre keljenek, és már arcok kerüljenek melléjük, most már bárki láthatja, megismerheti őket. Az elmúlt hetekben az Aranyanyu stábja járta az országot és felkereste a kiválasztott döntősöket, forgott a kamera.

Az Aranyanyu honlapjára már felkerült a 12 kiválasztott bemutatkozó videója, de a döntősöket nálunk is megismerhetitek, és szavazni is itt, a Nők Lapja Cafén tudtok. Egy nagyjából három perces kisfilm után, kategóriánként mindössze egy kattintással dönthettek arról, hogy kikre adjátok a voksotokat, kik legyenek az idei közönségdíjasok. Van köztük diabetológiai szakápoló, gyermekorvos, gyermekpszichiáter, nőgyógyász, háziorvos, kórházpedagógus, konduktor és vannak gyógytornászok, óvónők is.

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/aranyanyu_2013/20131105/szavazas-aranyanyu-2013/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>