IDEGENNYELVI KÉPZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA A BORSODI NYOMDA KFT-NÉL

A Borsodi Nyomda Kft. több, mint 6 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a TÁMOP-2.1.3.A-12/1 „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban” címen meghirdetett pályázati felhíváson “Idegennyelvi képzések megvalósítása a Borsodi Nyomda Kft.-nél” című pályázatával a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.

A Borsodi Nyomda Kft. gazdasági potenciáljának növekedése érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy kiváló tudással és szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakkal dolgozzon együtt. Ennek érdekében munkavállalóik nyelvtudását fejlesztették, így nem csak a dolgozók munkateljesítménye és hatékonysága emelkedett magasabb szintre, de saját tudásukat is bővíthették, melyet a mindennapi életben is hasznosítani tudnak.

A jelen pályázat felhasználásával azon közép- és hosszú távú stratégiáját kívánta a cég megalapozni, mely nagymértékben épít a dolgozók szakmai hozzájárulására és magas színvonalú munkájára annak érdekében, hogy vállalkozásuk a versenyképesség és fejlődés fenntartásának érdekében a lehető leggyorsabban tudjon reagálni a piaci és ügyfélköri igények változására. Továbbá céljuk volt üzleti termékeinek és szolgáltatásainak optimalizálása már meglévő ügyfeleik és a jövőbeli potenciális ügyfeleik számára.

A stratégiai célok megvalósításához a tervezett képzések nagymértékben hozzájárultak. A projekt keretében 9 fő alkalmazott képzésére került sor, a dolgozói képzési igényekhez és képességekhez illeszkedve 400 órás kezdő és haladó angol, német és francia nyelvi képzés valósult meg, így számos képesség megszerzését tette lehetővé a program. A projekt közvetlen célja volt a munkavállalók tudásának, készségeinek, képességeinek, kompetenciáinak célirányos és személyre szabott fejlesztése, továbbá a vállalkozás tudatos emberi erőforrás gazdálkodásának továbbfejlesztése, versenyképességük növelése, és így gazdasági előnyük elérése.

A képzési programok összeállítása a célcsoport szükségleteinek figyelembevételével készültek. Az adott munkavállaló korábbi képesítéseire, eddigi munkakörére, szakmai tapasztalatára építve került kiválasztásra a megfelelő szintű oktatási program. A célcsoport bevonásra került a projekt tervezésében, mivel többszöri előzetes vélemény- és igényfelmérés történt a projektterv összeállítása előtt.

uj-szechenyi-terv

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>