Hatszázmilliós energetikai korszerűsítés Nyíregyházán

fenntarthatosag_hoterkep

Parillák Gabriella elmondta, hogy az összesen 586,4 millió forintos, idén befejeződő beruházás megvalósításához 85 százaléknyi európai uniós és hazai pályázati forrást nyertek, így az önkormányzatnak 15 százaléknyi önerőt kell biztosítania.
A 120 ezer lakosú nagyvárosban egy-egy bölcsőde és gimnázium, négy óvoda, két általános iskola, valamint egy rendelőintézet épületét szigetelik, és kicserélik az ablakokat, ajtókat. A létesítmények fűtési rendszerét is megújítják, vezetékeket, radiátorokat cserélnek. Az utóbbiakra termosztatikus szelepeket szerelnek fel, amelyek lehetővé teszik majd az egyes helyiségek hőmérsékletének szabályozását.
Egy közintézményben már megkezdték a korszerűsítést, hat helyszínen pedig a napokban adják a munkaterületet a kivitelezőnek, két épület esetében pedig még nem zárult le a közbeszerzési eljárás.
Az épületek hőszigetelésétől, fűtési rendszereinek korszerűsítésétől az intézményfenntartó önkormányzat húsz-harminc százalékos költségmegtakarítást vár.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>