Hátrányos helyzetű gyermekek nyaralhatnak a Balatonnál

balaton_strand

Százhúsz hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek nyaralhat Balatonkenesén július 19-e és 24-e között a Bhim Rao egyesület három tanodai programja jóvoltából. Erről Káló Norbert, a tanodák szakmai vezetője tájékoztatta az MTI-t.

A Bhim Rao egyesület három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Bódvaszilason, Perkupán és Szendrőn működtet tanodákat, összesen százhúsz gyermek részvételével. A szakmai vezető kiemelte: a tanodai programok célja a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, az általános iskolák felső tagozatán vagy középiskolában tanuló gyermekek iskolán kívüli oktatása, iskolai hátrányaik leküzdése.
Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tanodákban családias légkörben tanulhassanak a gyermekek, növelve bennük az önbizalmat, és hogy olyan élményekhez juttathassák őket, amelyek jobb sorban élő iskolatársaik számára természetesek.
Hozzátette: olyan pedagógiai módszereket alkalmaznak, amelyek ezeket a célokat elősegítik; fontos a projektmódszer, a drámapedagógia, a készség- és képességkibontakoztató helyzetgyakorlatok, valamint az egyéni fejlesztés és a mentorálás is.
A tanodai foglalkozásokon túl pályaorientációs, drogprevenciós, kulturális és szabadidős programokat is rendeznek, valamint nagy szerepet kap a környezettudatos életmódra nevelés, a nyelvoktatás és az informatikai képzés is. A térségből bevont tizenöt pedagógus és három családi koordinátor segíti a munkát.
Káló Norbert elmondta: a három tanodai projekt az Új Széchenyi Terv keretében, 30-30 millió forintos támogatásból valósul meg. A 24 hónapra kapott támogatási összeg része két közös nyári tábor költsége is.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>