Hajléktalanság…

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) újraindítja a Mentőöv-programot, amellyel azokat segítik, akik önhibájukon kívül elvesztették otthonukat – jelentette be Pál Sándor, az MRSZ kuratóriumi elnöke a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának pénteki budapesti ülésén.

Ismertetése szerint a Mentőöv-program azokat segíti, akik nem tudták törleszteni devizahitelüket, és így önhibájukon kívül elvesztették otthonukat. Emlékeztetett arra: a Mentőövet az MRSZ tavaly márciusban kibővítette a Fogadj örökbe egy kilakoltatott családot! elnevezésű kampánnyal is.

Elmondta: a Mentőöv-program célja, hogy amikorra kikerülnek a programból a bajba jutott családok, ismét saját lábra tudjanak állni, ehhez pedig a jövedelmüket kell helyreállítani. A program nemcsak pénzbeli támogatással és a lakhatás megoldásával segít, hanem életvezetési tanácsadást is nyújt, ezzel igyekeznek a családok bevételeit és kiadásait egyensúlyba hozni, a családfőknek, illetve a kenyérkeresőknek pedig segítenek munkahelyet keresni, majd beilleszkedni.

Hangsúlyozta: az MRSZ-nek – amely jelenleg összesen 27 programot vezet egyszerre – legaktuálisabb feladata “a segítő jelenlét” a Fülöp-szigeteki katasztrófahelyzetben, és héttagú orvoscsoportot küldtek oda.

Beszélt a dunai árvíznél való helytállásukról. Kiemelte, hogy több száz önkéntest tudtak bevonni a védekezésbe és a mentési munkálatokba.

Szólt arról is, hogy meghirdették az akadálymentesítési programjukat a Svájci Református Egyházak Segélyszervezetével közösen. Ez “lelki, szellemi akadálymentesítést” is magában foglal, ami azt jelenti, hogy a gyülekezeteket meg kell nyitni mindenki előtt, illetve az egyháztagok tájékoztatását javítani kell – mutatott rá.

 

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>