Gyurta Dániel

Betegségét teljesen kiheverte, így kiváló mentális és fizikai állapotban vágott neki a rövidpályás Világkupa-sorozat utolsó, november 5-én kezdődő, távol-keleti etapjának az olimpiai és világbajnok mellúszó, Gyurta Dániel.

London olimpiai bajnoka egy kisebb betegség miatt ugyanis kénytelen volt kihagyni az úgynevezett közép-keleti szakaszt: hiába tervezte, hogy indul Moszkvában, Dubajban és Dohában is, végül le kellett mondania a részvételt.

„Nagyon sajnáltam, hogy ezeken a versenyeken nem tudtam indulni, így összetettben sem tudtam lépést tartani a többiekkel, pedig a nyári két verseny után elég jól álltam” – mondta Dani még elutazása előtt. Olimpiai-és világbajnokunk akkor a harmadik helyet foglalta el az összetettben a dél-afrikai Chad Le Clos és az orosz Vlagyimir Morozov mögött, most viszont már csak a 8. a listán.

„Remélem, sikerül egy kicsit feljebb jönnöm, de nem ez a lényeg, hanem hogy úgy menjen a versenyzés, ahogy szeretném. A betegséget teljesen kihevertem, az elutazás előtti héten már minden jól ment az edzéseken. Így nem lehetett kérdés, hogy indulok az utolsó három versenyen.”

Az utolsó előtti állomásról, Tokióból külön, hivatalos megkeresés érkezett a FINA-n keresztül: az eseményt felvezető, hivatalos sajtótájékoztató díszvendégének Gyurta Dánielt kérik fel. A férfi mellúszás nagy becsben van a japánoknál a Kitadzsima-éra óta, ezért magától értetődő, hogy 200 mellen 2009 óta legyőzhetetlen magyar világklasszisra mindenki kíváncsi az ottani úszótársadalomban. Dani természetesen készséggel vállalta a részvételt a médiaeseményen.

Versenyzőnk – Hosszú Katinkával egyetemben – november 5-6-án Szingapúrban, 8-9-én Tokióban, 13-14-én pedig Pekingben áll rajthoz – és ha kellő erőben érzi magát a hosszú út után, akkor még a százhalombattai országos bajnokság zárónapján is megmutatja magát. A fő cél azonban az önmagához méltó szereplés a december közepén esedékes, herningi rövidpályás Európa-bajnokságon.

 

Forrás: http://www.totalsport.hu/hir/gyurta-daniel-a-nyolcadik-helyrol-rajtol-szingapurban

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>