Gondolatolvasó autót mutatott be a Toyota

Az FV2 koncepcióautó fejlett hang- és képfelismerő rendszerének segítségével képes felismerni, milyen hangulatban van a sofőr.

Hamarosan rajtol a Tokyo Motor Show, a japán autógyártók egymás után rukkolnak elő legújabb koncepcióautóikat. A Toyota kedden mutatta be FV2 nevű együlésese első prototípusát: a futurisztikus külsejű négykerekű legnagyobb újítása, hogy – legalábbis a gyártó mérnökei szerint – képes felismerni vezetője érzelmeit.

A Toyota célja, hogy új, a jelenleginél jóval „bensőségesebb” szintre emelje a járművek és tulajdonosaik kapcsolatát. Ezt szolgálta az FV2 megépítése is, amely a gyártó saját fejlesztésű kép- és hangfelismerő rendszerének segítségével méri fel, milyen hangulatban vagyunk éppen.

A fedélzeti számítógép vezetési szokásainkat is naplózza, egyik feladata, hogy készséges mitfárerként segítse a sofőrt a mindennapi gázpedáltaposásban és volántekergetésben. A kocsi a hangulatunknak megfelelően változó színű szélvédőbe épített AR (augmented reality) kijelzőn jeleníti meg a közlekedési információkat, biztonsági értesítéseket és egyéb adatokat.

A Toyota a koncepcióval egy időben egy iOS- és egy Android-appot is bemutatott, amelyek segítségével belekóstolhatunk, milyen lehet az FV2-t vezetni.

 

Forrás: http://pcworld.hu/eletmod/gondolatolvaso-autot-mutatott-be-a-toyota.html

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>