Folytatódik a közfoglalkoztatási program

1429_kozfogl_tn2

Józsefváros Önkormányzata elérendő célként jelölte meg, hogy minél több álláskereső kerüljön be a közfoglalkoztatási programba. Ezért a kerület vezetése felkéri a közfoglalkoztatókat, hogy nyújtsák be pályázataikat a főváros munkaügyi központjának, ezáltal tovább bővülhessen azon személyek száma, akik a közfoglalkoztatási program keretében dolgozhatnak.

Idén a VIII. kerületben márciustól kezdődően 159 álláskereső jutott kenyérkereseti lehetőséghez a közfoglalkoztatási-program keretében. Az ő bérükre és járulékaikra idén Józsefváros 20 millió forintot biztosított. Az Önkormányzat eltökélt abban a kérdésben, hogy ezen munkavállalók számát a lehetőségekhez mérten maximálisan megemelje. Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja a téli időszakban napi 8 órában 50 fő regisztrált munkanélküli álláskereső számára biztosít munkát a kerületben, melynek 90%-át a 2013. évi közfoglalkoztatási bérmegtakarításokból fedezik, a további 10% önrészt, 1,4 millió forintot, az önkormányzat fizeti.

Téli közfoglalkoztatás és képzés

Lehetőség van további 241 álláskereső munkába állítására napi 6 órában idén novembertől jövő áprilisig a téli közfoglalkoztatás keretében, melyet teljes mértékben uniós forrásból fedeznek. Továbbá 390 álláskereső vehet részt a közfoglalkoztatási programot kiegészítő képzésben december elejétől március végéig, melynek ideje alatt a résztvevők 6 órás közfoglalkoztatásnak megfelelő bért kapnak. A képzés kompetencia alapú, és szintén EU-s támogatásokból fedezik. A fenti két kategória között természetesen van átfedés, hiszen a téli közfoglalkoztatás munkavállalói közül többen részt vesznek a képzéseken, és a képzésben részt vevők közül is kerülnek a téli közfoglalkoztatottak körébe.

 

Még több munkavállaló

Józsefváros számára kiemelt fontosságú, hogy minél több álláskeresőnek biztosítson munkát, ezért a munkáltatók közvetlen költségekre csak a bérekre szánt támogatás 5%-át fordíthatják. Kivételt képeznek a kerület köztisztaságáért dolgozók, akik számára természetesen biztosítani kell a megfelelő munkaeszközt, de például a köztereinken eldobált drogos tűk összeszedéséhez szükséges védőfelszereléseket is.

 

Érintett foglalkoztatók:
- Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal,

- Józsefvárosi Intézményműködtető Központ,

- Katica Bölcsőde és Napközi Otthonos Óvoda,

- Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék,

- Őszirózsa Gondozó Szolgálat,

- Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat,

- Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat,

- Józsefvárosi Családsegítő és GyermekjóIéti Központ,

- Józsefvárosi Közterület-felügyelet,

- Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft.

- JóHír Józsefvárosi Nonprofit Kft.

 

Forrás: http://www.jozsefvaros.hu/hir/1429/folytatodik_a_kozfoglalkoztatasi_program/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>