Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány

Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány

A fogyatékkal élők foglalkoztatásának bővítésére és munkahelyteremtésre gyűjtenek a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány jótékonysági aukcióján, amelyen ismert emberek plüssmackóira lehet licitálni.

A fogyatékkal élők munkahelyteremtési programjának támogatásához tavaly óta számos közéleti személyiség és művész csatlakozott. Az árverésen többek között Jancsó Miklós rendező, Czeizel Endre genetikus, Müller Péter író, Szilágyi Áron és Hosszú Katinka olimpikonok, Ónodi Eszter, Koncz Gábor, Gesztesi Károly és Oszter Sándor színművészek, a Csík Zenekar és az Attraction Látványszínház tagjai által felajánlott plüssök és személyes ereklyék kerülnek kalapács alá.

Az árverésből és a felajánlásokból befolyt összegből olyan munkahelyeket akar létrehozni az alapítvány, ahol fogyatékkal élőket alkalmaznak. Így terveik szerint 2014-ben nyílhat meg az első olyan Fogadj Örökbe Egy Macit kávéház, ahol megváltozott munkaképességűek számára teremtenének új munkahelyeket.

A harmadik éve folyó árverést Mága Zoltán macija vezeti, amely két évvel ezelőtt 1 millió forintért kelt el, a második Törőcsik Mari plüsse lett, amely ugyanabban az évben 750 ezer forintért talált új gazdára.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>