Fidesz: 2014 sorsdöntő év lesz

fidesz_gyűlés

Szájer József szerint 2014 sorsdöntő év lesz, azt a kérdést kell feltenni, akarunk-e visszamenni a múltba, a 2010 és a rezsicsökkentés előtti állapotba.

A néppárti európai parlamenti képviselő a Nógrád megyei Karancslapujtőn szombaton tartott rezsifórumon a választás tétjének nevezte, hogy sikerül-e tovább csökkenteni a családok terheit, és folytatni az Orbán-kormány politikáját, ami nem más, mint hogy közös legyen végre a teherviselés az országban.
Kitért rá: amikor arról van szó, hogy kire kell hárítani a válság terheit, akkor a valutaalap és külföldi kormányok megszorításokat ajánljanak, nem pedig azt, hogy az államok kormányai a bankoktól vagy közszolgáltatóktól próbáljanak meg elvenni nagy profitot.
A közteherviselés erről szól, hogy a terheket közösen fizetjük – hangsúlyozta.
Szájer József a művelődési házban tartott fórumon mintegy 200 résztvevő előtt kifejtette: amikor Orbán Viktort és kormányát gyakran támadták külföldről az emberi jogokra, a demokráciára vagy a sajtószabadságra hivatkozva, valójában azok az érdeksérelmek voltak mögötte, amelyek abból fakadtak, hogy Magyarországon “szabályozással, erővel, de végigvittük azt, hogy a tavalyi évben, amikor elindult a rezsicsökkentés, elkezdtek lefelé menni az árak”.
“Ők persze nem csak nem örültek, hanem elmentek Brüsszelbe, elmentek a saját kormányaikhoz, hogy azok nyomást gyakoroljanak ránk, és ennek a nyomásgyakorlásnak a viharait láthatjuk” – mondta.
Szájer József arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentésre azért volt szükség, mert a magyar emberek fizették Európa legmagasabb gázárát, és Európa második legmagasabb áramárát.
A rezsicsökkentés sokak érdekét sérti – hangoztatta – , ide sorolva Brüsszelt, a magyar baloldalt és a külföldi közműcégeket.
Balla Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő a fórumon azt mondta, hogy 2010-ben a Gyurcsány-kormány öröksége egy tönkretett ország volt, de sikerült stabilizálni a gazdaságot, a költségvetést, leszorítani az inflációt, és visszafizetni az IMF-hitelt.
Nőtt a foglalkoztatás, emelkedtek a bérek, százezer forint fölött van a minimálbér, életbe léptek a családi adókedvezmények, jelentős fizetésemelést jelentett a pedagógus-életpályamodell, az új földtörvény véget vetett a nagybirtokos rendszernek, a vállalkozási övezetek pedig jobb feltételeket biztosítanak a munkahelyteremtéshez – sorolta az eredményeket a kormánypárti politikus.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>