Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, csapata meghozta a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy 2014-ben visszatérjen a győztesek útjára.

A maranellói gárda csupán a harmadik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, autója ugyanis képtelen volt felvenni a versenyt a riválisok versenygépeivel – főleg a szezon második felében.

A Ferrari Fernando Alonso révén csupán két futamgyőzelmet aratott idén, ám utoljára májusban, a Spanyol Nagydíjon örülhetett elsőségnek.

A nehéz idény ellenére Alonso második lett az összetettben, Domenicali szerint pedig fontos, hogy a bajnokság pozitívumaiból erőt merítsenek.

„Májusban nyertünk utoljára, nem pedig három éve” – mutatott rá a szakember.

„Tavaly a bajnoki címért harcoltunk, ezt pedig észben kell tartanunk. Az egyéni tabellán újra másodikak vagyunk, ami ugyan nem olyan pozitív, de a Forma-1-ben a részletekből kell építkezni. Ha javítani tudunk bizonyos dolgokon – és azt hiszem, sikerült is megtennünk a megfelelő lépéseket –, akkor remélhetőleg jobb helyzetben leszünk.”

„Viszont nem kell ellöknünk magunktól az idei szezon pozitívumait, hiszen stratégia szempontjából a legjobbak voltunk.”

„Tanulnunk kell a hibáinkból, illetve az idei problémákból.”

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>