Félmilliárdos pályázati támogatásból újul meg egy általános iskola Szolnokon

A teacher writes on the blackboard durin

Mintegy 650 diák kezdheti megújult környezetben a következő tanévet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Konstantin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény több mint félmilliárd forintból megvalósuló korszerűsítésének köszönhetően Szolnokon – közölte a város önkormányzatának sajtóreferense az MTI-vel.

Gyuricska Éva tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv keretében folyó beruházásra az Észak-alföldi Regionális Operatív Program pályázatán nyert 520 millió forint uniós támogatást a város. Ez a forrás teljes egészében fedezetet nyújt az átfogó felújításra. A munka várhatóan a következő tanévkezdésre befejeződik.
A szóvivő jelezte: a kivitelezők elvégzik az épület utólagos homlokzati és tetőszigetelését, a padlóburkolat részleges cseréjét, a vizesblokkok felújítását és új nyílászárók beépítését. Része a projektnek az akadálymentesítés, a tornacsarnok felújítása, valamint az elektromos hálózat és az épületgépészet modernizálása is.
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Konstantin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény helyiségeit 2013 nyarán kiürítették. Az egykori Konstantin iskola épületébe 12 osztály 350 alsós diákja költözött át, míg a Mátyás király úti komplexum 17 osztály több mint 300 tanulóját fogadta be.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>