Felfüggesztett börtönt kapott a vámospércsi állatkínzó

birosag

Egy év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság kedden azt a férfit, aki a múlt héten négy kölyökkutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe Vámospércsen. Az állatok megfulladtak – közölte a debreceni törvényszéki szóvivő az MTI-vel.

Tatár Tímea elmondta: a vádlottat állatkínzás bűntette miatt marasztalta el a bíróság, a bűncselekményt különös szenvedést okozva, több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó bánásmód alkalmazásával követte el.
A tényállás szerint Cs. István hátsó udvarára négy kóbor kutyakölyök szokott be, a férfi pedig a szennyvízaknába dobva szabadult meg a 6-7 hetes kutyáktól. A férfi a bíróságon nem tett vallomást, de fenntartotta a rendőröknek tett vallomását, és a kérdésekre is válaszolt: beismerte felelősségét és megbánta tettét.
Elmondta, hogy szomszédja kifejezett kérésére távolította el a kölyköket. Miközben az emésztőgödör felé vitte a még élő, vinnyogó kiskutyákat, egy másik szomszéd észlelte az eseményeket, rászólt, majd hívta a rendőrséget.
Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott és kirendelt védője tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért – közölte a törvényszéki szóvivő.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>