Fedett sportudvar

A fűtött létesítményt a Ferencvárosi Torna Klub Kézilabda Szakosztályával közösen valósította meg a VIII. kerületi önkormányzat. Kocsis Máté polgármester a kerület első fedett sportudvarának átadásán hangsúlyozta: néhány labdarúgó szövetségi vezető véleményével ellentétben Józsefváros Önkormányzata fontosnak tartja a sportot, az elmúlt években mintegy 700 millió forintot fordított a gyerekek sportolási lehetőségeinek javítására és bővítésére.

Ez nem csupán egy közös létesítmény, ez annál több: egy szimbolikus fejlesztés, amely a Józsefvárosi Önkormányzat és a Ferencvárosi Torna Klub Kézilabda Szakosztályának szoros együttműködését szimbolizálja – mondta az átadón Kocsis Máté.

A 20×40 méteres pályáját a Vajda Péter Ének-zenei, Általános és Sportiskola udvarán valósította meg az FTC és az önkormányzat. A polgármester elmondta, Józsefváros mintegy 5 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, valamint a sátor hosszú távú fenntartásának költségeiben is részt vállal.

Kocsis Máté hozzátette, Józsefváros Önkormányzata az elmúlt években mintegy 700 millió forintot költött a gyerekek sportolási lehetőségeinek javítására és bővítésére. Itt jegyezte meg azt is, hogy néhány labdarúgó szövetségi vezető véleményével ellentétben az önkormányzat vezetése fontosnak tartja a sportot, az elmúlt években mintegy 18 sportpályát alakítottak ki a kerületben.

A polgármester kiemelte, hisz abban, hogy a sport nem csak egészségtudatos életmódot jelent, hanem tisztességre, becsületre és fair playre neveli a gyermekeket.

Ferencvárosi Torna Klub Kézilabda Szakosztályának nevében Kökény Beatrix azt mondta, 2 év munkája van az FTC-nek abban, hogy megfelelő pályát biztosítsanak az utánpótlás nevelésre.

Az átadáson Vas Imre országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, az ő gyermekkorában még nem volt szivacs kézilabda, ezért öröm volt számára, hogy a mai gyerekek sportolási lehetősége egyre szélesedik, amit ez a sportudvar is bizonyít.

A fedett és fűtött pálya előnyeit a Vajda Iskola tanulói is élvezhetik, valamint azok, akik testmozgásra vágynak.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>