Február 26-án elindul a 2-es villamos!

A debreceni tömegközlekedés nagy pillanata lesz február 26., amikor utasforgalmi próbaüzem keretében a teljes vonalon megkezdi az utasok szállítását az új 2-es villamos

A debreceni tömegközlekedés nagy pillanata lesz február 26., amikor utasforgalmi próbaüzem keretében a teljes vonalon megkezdi az utasok szállítását az új 2-es villamos.

A 18 spanyol villamosból 14 már Debrecenben van, a többi is folyamatosan érkezik.
A villamosok és alkatrészeik 37,5 millió eurós költségének 90,75 százalékát európai uniós forrásból fedezték, a mintegy 8 kilométer hosszú sínpálya és a remíz, hasonló támogatási aránnyal, 9,5 milliárd forintba került.
A kormány további egymilliárd forint nemzeti támogatást biztosít a sínpálya mellett utak teljes helyreállítására, a munkálatokkal nyáron végeznek.
Az ötnapos próbaüzem során – február 26. és március 2. között – az utasok ingyen, egy emlékjegy érvényesítésével vehetik igénybe az új járatokat. Február 26. és 28. között a 2-es villamossal párhuzamosan az autóbuszok is közlekednek, de március 1-jével megváltozik a menetrend – ismertette a polgármester.
Jelentős változás, hogy megszűnnek a 31-es és 32-es autóbuszjáratok. Eddig 12 autóbusz járt ezeken a vonalakon, helyettük 10 új villamos közlekedik majd.

MTI/eszaon.hu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>