Erős az euró

A szerda reggel megjelent hírek után és a német koalíciós megállapodás után intenzív erősödésbe kezdett az euró a dollárral szemben, délelőttre 1,36 fölé emelkedett a jegyzés. Ezzel pedig a forint is a 300-as lélektani határ felé araszol.

Szerda délelőttre 299-ig emelkedett az euró árfolyama, ez 0,1 százalékkal volt magasabb az előző napi értéknél. A dollárral szemben 219,90-nél állt a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 243,03 forintba került. A régiós devizák közül a lengyel zloty 4,2 körül stagnált, a cseh korona árfolyama sem változott érdemben az euróval szemben, míg a román lej 0,1 százalékkal erősödött.

Szerdán nem jelentek meg a forint szempontjából negatív hírek, elsősorban az euró erősödése miatt kúszott 300 közelébe a jegyzés. A közös deviza arra a hírre javított 0,2 százalékot, mely szerint az Európai Központi Bank (ECB) egy új hosszútávú finanszírozási tenderrel (LTRO) készül a bankok számára, azonban annak igénybe vételét feltételekhez kötnék.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>