ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSÁVAL KOMBINÁLVA NYÍRMEGGYESEN

Nyírmeggyes Község Önkormányzata 37,46 millió forint európai uniós támogatást nyert ” Épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva Nyírmeggyesen” címmel a Széchenyi 2020 program keretében.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt alapja volt, hogy az Európai Parlament és a Tanács megfogalmazta RED irányelvét. Nyírmeggyes Község Önkormányzata korában is szerette volna megvalósítani Épületenergetikai korszerűsítéseket, de ennek akadályát képezte a pénzügyi háttér hiánya.

Nyírmeggyes Község Önkormányzata a kitűzött célok megvalósítása érdekében a projekthez 37 459 037,- Ft 100%-os európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek hatékony felhasználásával a település Önkormányzatának épületét hőszigetelték, majd ezt követően napelemes rendszer telepítésére került sor. A projektidőszak alatt jelentősen javult az intézmény az épület energetikai mutatói, valamint a napelemes rendszer hálózathoz való csatlakozását követően energia szükségleteit teljes egészében megújuló energia felhasználásával tudják fedezni.

A projekt így hozzájárul az Európai Parlament és a Tanács megfogalmazta RED irányelvének céljaihoz, mely alapja, hogy hazánkban 2020-ra a megújuló energiaforrások részaránya elérje a legalább 13%-os mutatót.

eu-szociális alap

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>