ÉPÍTŐKÖZÖSSÉGEK LÉTREHOZÁSA, FEJLESZTÉSE NYÍRÁBRÁNYBAN

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata 26 954 479,-Ft uniós támogatást nyert a „Az építőközösségek létrehozása, fejlesztése Nyírábrányban” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A diákok szabadidejének hasznos elfoglaltságának biztosítása nagyon fontos feladat, mivel a fellendülőben lévő bűnözés ilyenkor van a legnagyobb hatással rájuk, és félő, hogy a negatív hatások rossz irányba befolyásolják őket.
A pályázat célja a község hagyományainak, kulturális értékeinek átörökítése a fiatal korosztályra, s eközben több összetartó közösség kovácsolása.
Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata a kitűzött célok megvalósítása érdekében a projekthez 26.954.479,- Ft 100%-os európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek keretén belül az alábbi programok valósultak meg: különböző táborok – grafika és festészet tábor, szakkörök, mint kosárfonó, kerámia-készítő, hímző, citera szakkör, valamint néptánc oktatás.
Pályázatunk keretében az általános- és középiskolás diákokkal megismertettük a helyi hagyományos szakmákat és mesterségeket, valamint a településünkre oly régóta jellemző motívumokat, zenéket, táncokat biztosítva ezzel a gyermek szabadidejének hasznos eltöltését. A gyerekeknek lehetőségük adódott a közösségi oldalak helyett egy igazi közösségben részt venni, amely személyes kapcsolatok építésére, elmélyítésére adott lehetőséget.

uj-szechenyi-terv

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>