Előadás az időseknek

2id

A baleset- és bűnmegelőzéssel, illetve az áldozattá váltak segítésével kapcsolatban tartott előadást november 7-én a Ciklámen Idősek Klubjában a VIII. kerületi rendőrkapitányság két munkatársa. Szentiványi Lili rendőr hadnagy és Tolnay Krisztina rendőr főtörzszászlós a többi józsefvárosi otthont és klubot is meglátogatta, hogy felhívja az idősek figyelmét a leggyakoribb veszélyforrásokra.

A II. János Pál pápa téren lévő klubban Zentai Oszkár önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat számára kiemelt fontosságú a baleset- és bűnmegelőzés, valamint az áldozatok segítése. Az ezzel kapcsolatos feladatokat a rendőrséggel és a polgárőrséggel karöltve látják el. A BRFK-val és az Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztályával közösen dolgozták ki a „Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten – Józsefvárosi Modellprogramot” is. Ez az előadás – bár nem a programsorozat része – nagyban segíti az említett célok elérését. Tolnay Krisztina a csalók, rablók, betörők és zsebtolvajok legkedveltebb trükkjeire hívta fel a klubtagok figyelmét. Például arra hogy a bankok, szolgáltatók és a hivatalok emberei előzetes időpont-egyeztetés nélkül sohasem jelennek meg senkinél, és hogy nem szabad beengedni a házaló ügynököket sem. Nem célszerű kulcsokat, értékeket, iratokat az előszobaszekrényben tárolni, vagy a bankkártya PIN-kódját a kártya közelében lévő papírra felírni, ahogy felékszerezve bevásárolni indulni sem. A közlekedési balesetek elkerülése érdekében a „lassan járj, tovább érsz” örökérvényű igazságára emlékeztette az időseket. Szentiványi  Lili arról beszélt, mit tehetnek, kihez fordulhatnak az idősek,  ha mégis bűncselekmény áldozatává válnának. Felhívta a figyelmet a Fehér Gyűrű közhasznú áldozatvédő szervezetre, amely éppúgy anyagi, jogi és lelki támaszt nyújt az áldozatoknak, mint az Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztálya. Az előadások után a klubtagok saját tapasztalataikat, problémáikat osztották meg a rendőrökkel, akik készségesen felajánlották a segítségüket azok megoldásához.

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1455/rendornok_tartottak_eloadast_az_idoseknek_/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>